“Van mout tot glas – ontdek de magie van bierbrouwen!”
Iedereen die wel eens een rondleiding in een brouwerij heeft meegemaakt en denkt:
“een biertje brouwen, dat wil ik zelf ook wel eens proberen”, heeft nu de kans!
Onder leiding van Paul Penders, amateur bierbrouwer, ontdek je op een toegankelijke manier hoe je zelf bier kunt brouwen. Paul heeft vele jaren jongeren van een middelbare school begeleid bij het brouwen van een biertje voor hun diploma-uitreiking, dus deze cursus is hem wel toevertrouwd.
In de aanloop naar het praktische brouwen, beginnen we eerst met een stukje theorie. Op de eerste (avond)bijeenkomst op 23 september a.s. van 18.45 tot 20.45 uur in de Molenstraat 42 in Geleen wordt in een paar uurtjes de achtergrond van het bierbrouwen toegelicht. Uiteraard wordt op dezelfde avond de bierbrouwdag van 25 oktober 2025 voorbereid die gaat plaatsvinden in De Beurstel, Kampstraat 1, 6129 EK Urmond. Er wordt vanzelfsprekend gezorgd voor koffie en vlaai tijdens het brouwen, waarvoor je een hele dag van 9.00 tot 16.00 uur moet reserveren. Breng voor jezelf dan ook een eigen lunchpakket mee.
En dan gaan we natuurlijk 5 weken later op zaterdag 29 november 2025 op dezelfde locatie van 9.00 tot 12.00 uur het gebrouwde bier bottelen en krijgt iedereen natuurlijk zijn aandeel in lekkere flesjes bier mee naar huis. Tevens kun je dan het eigen gebrouwen bier proeven.
Hoeveel flesjes je krijgt hangt af van het aantal deelnemers.
De maximale groepsgrootte is 15 personen, je leert wat van de ingrediënten en het bierbrouwproces en het resultaat is een echt zelf gebrouwen biertje!
Inschrijven via: https://gildedegraven.nl/evenementen/bierbrouwen/?occurrence=2025-09-23